NOVITECH Motorsport

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Historie týmu

Historie týmu

Email Tisk PDF

Období rally 2000 - 2002

Sudoměřický NOVITECH Motorsport vznikl v roce 2000 z hrstky nadšenců motoristického sportu. V začátcích se věnoval hlavně automobilovým soutěžím, jakými byly např. Rally Světlá nad Sázavou, Rally Padov, Rally Pelhřimov, Rally Posázaví, které spadaly do Českomoravského poháru automobilových soutěží. Po těžké havárii týmového Peugeotu Kit Car při jedné z nočních rychlostních zkoušek byla účast v automobilových soutěžích v sezóně 2002 ukončena.

FMS 2004 - 2005

Rok 2003 byl rokem zvažování, kterým směrem motorsportu se bude tým ubírat. Pro sezónu 2004 byl zvolen a postaven opět vůz značky Peugeot 205 se kterým se tým zúčastnil seriálu Federace motoristického sportu (FMS) v Závodech automobilů do vrchu. Sezóna byla úspěšná, pilot Michal Novický skončil na 3. místě ve třídě E1-2000 ccm. Následující rok se ještě pokračovalo s vozem Peugeot, ale již nás to táhlo víc a víc k formulovým vozům, jak my říkáme „holý kola“.

Formule Ford Faster 2006 - 2008

Velkým impulsem bylo seznámení se s talentovaným formulovým jezdcem Radkem Krakovičem, který již několikátou sezónu bojoval na českých okruzích v Divizi 3 Národní formule. Poradil nám s výběrem vozu, který by byl vhodný pro začátek a už od sezóny 2006 jsme se zúčastnili Mistrovství České republiky v Závodech automobilů do vrchu s formulí Ford Faster. Toto mistrovství jsme dokončili na 5. místě mezi formulovými vozy.

Ford_FasterFord_Faster2

Po sezóně 2006 proběhla zástavba výkonného japonského motoru do formule Ford, byla změněna aerodynamika a přidány elektronické komponenty. Mimo jiné již do týmu patřil zmiňovaný Radek Krakovič, který se svým otcem připravoval pro nadcházející sezónu MČR v ZAV vůz specifikace Formule 3 – Reynard 032 anglické produkce. S tímto vozem měl Radek premiéru na regionálních závodech v Násedlovicích a Divákách, kde bojoval o čelní pozice ještě na konci sezóny 2006.

2007

Pro sezónu 2007 se NOVITECH Motosport zúčastnil dvou na sobě nezávislých mistrovství. Michal Novický jel seriál Mezinárodního Mistrovství KW BERG – TROPHY 2007 a Radek Krakovič Mezinárodního Mistrovství ČR – HILL TOUR 2007.

Prvním závodem MČR v ZAV byl tradičně Brněnský Drak na Masarykově okruhu. Do Brna se přivezly obě formule, i když startoval pouze Radek Krakovič. Cílem bylo seznámit veřejnost s novými logy našeho týmu, které harmonizují s image firmy KOVOSTEEL s.r.o. – našeho partnera. První dojmy diváků i soupeřů vzbuzovaly úsměv na tváři při pohledu na naše jednotné zbarvení s majáky a mráčky. Nejvíce radosti bylo vidět v očích dětí. Již v nedělním závodě ale ukázala naše „sluníčkovo-mráčková“ formule, že má i drápky a Radek Krakovič zabodoval na 3. místě mezi formulovými vozy.

Brnensky_drak_2007Brnensky_drak2_2007

Týden po Brněnském Draku začala sezóna i pro Michala Novického. Prvním závodem KW BERG – TROPHY byl Slovácký kopec v Násedlovicích. Tohoto regionálního závodu se zúčastnil i Radek Krakovič, který zvítězil v absolutním pořadí, Michal Novický skončil třetí při premiéře nového vozu.

První květnový víkend startovaly oba formulové vozy, ale každý v jiném státě. Michal Novický se zúčastnil KW BERG – TROPHY ve slovenském Zvolenu, kde se jel kopec Ostrá Lúka. Radek Krakovič exceloval na mokré trati Zámeckého Vrchu v Náměšti nad Oslavou. Na této nebezpečné trati nechyběly opět těžké havárie.

Slovenkým Partizánským pokračovalo KW BERG – TROPHY pro Michala Novického. Trať byla velmi rozbitá, ale i přesto přivezl 1. místo absolutně ze sobotního závodu. Oprava převodovky, která se táhla do nočních hodin nevyřešila problém se čtvrtým převodovým stupněm, přesto v neděli odstartoval a snažil se bodovat.

MMČR HILL TOUR pokračovalo Ústeckou „21“ v Ústí nad Orlicí. Tuto trať si Radek Krakovič velmi chválil, patří totiž mezi divácky nejnavštěvovanější, jede se jako Zóna střední Evropy. Sice zlobil první převodový stupeň, ale i tak si Radek přijel pro 2. místo ve třídě formulí.

Začátkem června se prolínalo legendární ECCE HOMO Šternberk, které bylo vypsáno i jako Mistrovství Evropy se vsetínským Valašským Klobúkem. Radek Krakovič se umístil na krásném 12. místě absolutně mezi evropskou špičkou. Michal Novický ve Vsetíně obsadil 2. místo absolutně v sobotu, respektive 1. místo v neděli.

Vítězné tažení Michala Novického pokračovalo na Vrbenském Vrchu ve Vrbně pod Pradědem, a to 1. místem absolutně v sobotu a 2. v neděli. Týden poté měl startovat Radek Krakovič s formulí Reynard v Kohoutovicích – Vzhůru Farinovou zatáčkou, ale již při tréninku vynechal službu motor. Start v následujícím závodě Prix Orlicko Červená Voda byl pro Krakoviče zrušen. V Červené Vodě se sešli závodníci obou mistrovství, jak KW BERG – TROPHY, tak HILL TOUR 2007. Závodu se zúčastnil Michal Novický, který skončil po oba dva dny na 2. místě absolutně.

Ještě týden před Prix Orlicko absolvoval Michal Novický závod s formulí Faster v dalekém Breznu pod Vysokými Tatrami na trati Čierny Balog. Na této krásné horské trati se mu podařilo umístit na 2. a 3. místě absolutně. Závod byl náročný na přesun závodního týmu, ale „obláčky a maják“ sklidily mezi rómskými obyvateli Čierného Balogu náležitý obdiv.

Po výměně a repasi motoru formule Reynard, Radek Krakovič odstartoval na Mistrovství Evropy na Pezinské Babě u Bratislavy. I přes sobotní výlet mimo trať v zákeřné zatáčce č. 18 se podařilo formuli připravit na nedělní závod. V bodování do MČR si připsal Krakovič na Babě 12 bodů za 3. místo ve své třídě.

radek_prikop2radek_prikop

MČR finišovalo závody ve Vsetíně a Lanškrouně. Obou se zúčastnil Radek Krakovič, kdy na Valašském Klobúku ve Vsetíně obsadil 3. místo po oba dva dny. V Lanškrouně na kopci Laudon získal 4. místo v sobotu a v neděli krásné 2. místo ve své třídě. Tímto pro něj sezóna MČR HILL TOUR 2007 skončila krásným 2. místem ve třídě E2-2000 ccm (formulové vozy), dále už se zúčastňoval jen KW BERG – TROPHY po boku svého týmového kolegy Michala Novického.

U Bystřice nad Pernštejnem pokračoval seriál KW BERG – TROPHY závodem Vírské serpentiny. Formule Faster Michala Novického fungovala bezproblémově a tahle dvojice si přivezla dvakrát 2. místo absolutně. Následovala Pezinská Baba, která se jela již jen v rámci KW BERG – TROPHY, kde Michal Novický bodoval na 3. místě absolutně a v neděli byl nucen odstoupit pro poruchu převodovky. Dalším závodem byly Diváky – Divácká XIII, kde nás „navždy opustil“ náš věrný japonský motor a to po první závodní jízdě. Čest týmu zachraňoval Radek Krakovič, který se přijel zúčastnit regionálního závodu. Obstál na vítečnou, byl 1. absolutně po oba závodní dny.

Posledním závodem týmu NOVITECH Motosport byly takřka domácí Násedlovice – 7. Slovácký kopec. Velkou smůlu měl Radek Krakovič, kterému se totálně zničila převodovka při startu do závodní jízdy. Michal Novický startoval s náhradní formulí FIKS 03, specifikace Národní formule a podařilo se mu získat cenné body do absolutního hodnocení čtvrtým místem v neděli. Pro Michala Novického to znamenalo získání titulu vicemistr Mezinárodního Mistrovství KW BERG – TROPHY 2007.

Na začátku sezóny 2007 byla vypsána tzv. „Týmová trofej“ organizátorem KW BERG – TROPHY. Pro účast v této trofeji byla podmínka pěti jezdců, kteří pojedou pod stejným názvem týmu.

Naši borci jeli za KOVOSTEEL NOVITECH SUDOMĚŘICE a v celkovém hodnocení obsadili krásné 2. místo.

Body sbírali: 

Michal Novický – Faster Ninja

Radek Krakovič – Reynard 032 F3

Jaroslav Čermák – Škoda Octavia Kit Car

Josef Dohnálek – Citroen Saxo VTS

Josef Dohnálek jr. – Citroen Saxo VTS

vyhlaseni_nasedlovice_2007vyhlaseni_nasedlovice2_2007

 

2008

Sudoměřický tým KOVOSTEEL NOVITECH Motorsport zahájil sezonu začátkem dubna dvoudenním testováním na okruhu Euroring v Maďarsku. Testování probíhalo za proměnlivého počasí, což umožňilo vyzkoušet různá nastavení formulí. Radek Krakovič otestoval svou novou převodovku u své formule Reynard 032 F3. Dále otestoval i Národní Formuli se kterou startoval v Mezinárodním Mistrovství České republiky Závodů na okruzích, které se jely v půli dubna na okruhu Hungaroring, kde skončil na výborném pátém místě.

michal_novicky_a_radek_krakovic_na_euroringu_v_madarsku

S formulí Reynard 08 se po Euroringu proháněl i Michal Novický, který se potýkal s problémovými brzdami. Tyto problémy se podařilo odstranit a vyzkoušet na regionálním podniku KW BERG-TROPHY v Závodech automobilů do vrchu konaném u Újezdu u Brna pod oficiálním názvem „Mohyla Míru“, kde Novický skončil na druhém místě absolutně.

Prvním velkým závodem pro tým byl první podnik Mezinárodního Mistrovství KW BERG-TROPHY International v Násedlovicích koncem dubna. Radek Krakovič musel v sobotním závodě odstoupit z prvního místa z důvodu poruchy diferenciálu, Michal Novický dokončil oba dva dny na čtvrtém místě absolutně a prvním místem ve své třídě E2/C-1400.

Radek Krakovič se mimo seriálu KW BERG-TROPHY International zúčastnil i Mezinárodního Mistrovství v Závodech automobilů do vrchu HILL TOUR kopcem Zámecký Vrch v Náměšti nad Oslavou. Bohužel tento závod byl ukončen po tragické nehodě Miroslava Fajkuse.

miroslav_fajkus

Dalším závodem pro KOVOSTEEL NOVITECH Motosport Sudoměřice byl závod Jankov Vršov v Bánovcích nad Bebravou, kde hodně zamíchalo absolutním pořadí proměnlivé počasí, kdy Michal Novický dokončil sobotní závod na 5. místě absolutně a v neděli vlivem deště až na 16.místě.

Druhý červnový víkend startoval Novický v maďarském Parádsasváru v pohoří Mátra, v podniku Mezinárodního Mistrovství KW Berg – Trophy. V atraktivním prostředí obsadil druhé místo v sobotu a  třetí místo v neděli absolutně.

Radek Krakovič tentýž víkend absolvoval okruhový závod v Mostě Národních Formulí v Divizi 3 a umístil se na 7. místě.

V průběhu letního období odjel tým 5 závodů do vrchu (Čierny Balog, Vsetín – Valašský Klobúk, Diváky – Divácká XIII-ka, Bánovce nad Bebravou – Jankov Vršok, Konice – Březský Vrch) a 2 závody spadající do Mezinárodního Mistrovství Závodů automobilů na okruhu, kde tým Kovosteel NOVITECH Motorsport reprezentoval Radek Krakovič s Národní formulí.

Michal Novický si s formulí Reynard 08 držel průběžnou třetí pozici v absolutním pořadí se stejným bodovým ziskem jako jezdec Karel Moural s formulí Ralt 032 F3.

Na poslední závod sezóny začátkem října v regionálních Násedlovicích připravil Kovosteel Novitech Motorsport zajímavou akci se svými obchodími partnery, jejíž výtěžek byl věnován dětskému oddělení kyjovské nemocnice. Akci mediálně podpořili týdeník Naše Slovácko a regionální rádia.

akce_pro_kyjovske_detske_oddeleniakce_pro_kyjovske_detske_oddeleni2

Letošní sezonu Mezinárodního Mistrovství Závodů automobilů do vrchu zakončil sudoměřický KOVOSTEEL Novitech Motorsport 2. místem v Týmové trofeji. Za sudoměřický tým startovali Michal Novický (formule Reynard 08), Radek Krakovič (formule Reynard 032 F3), Josef Dohnálek a Josef Dohnálek jr. (Citroen Saxo VTS), Jiří Pražák (Suziki Swift Cit Car) a Richard Šimoník (Peugeot 205 GTI).

V absolutním hodnocení jezdců KW Berg-Trophy se nejlépe umístil Michal Novický, který obsadil 3. příčku v mezinárodní části, v české regionální části 2. příčku a ve slovenské 4. příčku.

vyhlaseni_vysledku_2008vyhlaseni_vysledku_2008_tymove_foto

Pro sezonu 2009 se složení týmu pozmění, Novický přestoupí do formule 3 (Reynard) se kterou bude chtít atakovat přední příčky Mezinárodního Mistrovství v Závodech automobilů do vrchu. Krakovič zahájí sezonu se zcela novou formulí v Mezinárodním Mistrovství Závodů automobilů na okruzích (ČR, Slovensko, Maďarsko, Polsko).

Otec a syn Dohnálkovi z Vřesovic by měli za KOVOSTEEL Novitech Motorsport odstartovat se špičkovým Citroenem C2 S1600. Tým doplní Jiří Pražák se spolehlivým a rychlým Suzuki Swift Cit Car. Několika podniků se zúčastní i Richard Šimoník.

Náš tým by rád touto formou poděkoval našim partnerům a spolupracovníkům: Kovosteel, s.r.o., Bonega, s.r.o., Araver s.r.o., SP Servis s.r.o., OPaLL-AGRI s.r.o., Internationale Autotransport Josef Ondruš, Rollo s.r.o., Šedová s.r.o., AVON Racing Tyres, Reklamní studio Konečná, Naše Slovácko, Radio Jih, Radio RockMax, Televize Slovácko, Obec Sudoměřice, Vinařství Bučkovi, Fitness Centrum u Budvarky, Autoškola Petr Šimoník, Miloš Hartman – soustružnické práce, Zámečnictví Krakovičovi, František Petřík – strojírenské práce, Lubomír Gajdorus – elektronicko-technické práce.

 

2009

Hned po skončení sezony 2008 byly zahájeny přípravy na sezonu nadcházející. U formule Reynard 032 F3 byla provedena kompletní repase. Motor byl odeslán do JP Engine k odbrždění a optimalizaci výkonu a točivého momentu. V monopostu přibyly elektronické pomůcky jako např. startovací asistent, dále možnost měnit výkonové křivky řídící jednotky motoru, popř. změnit charakteristiku motoru na mokrou trať. Navíc byly použity nové aerodynamické prvky pro zvýšení přítlaku.

Závodní sezona 2009 začala pro sudoměřický Kovosteel Novitech Motorsport téměř domácí tratí v Násedlovicích u Kyjova, kde se jel první závod Mistrovství Střední Evropy v Závodech automobilů do vrchu KW Berg – Trophy 2009. Jezdec týmu Michal Novický s formulí Reynard 032 F3 obsadil v sobotním závodě 4. místo a v neděli 2. místo v absolutním pořadí.

Po Násedlovicích následoval závod Zámecký Vrch v Náměšti nad Oslavou. Tato trať svým nerovným povrchem nevyhovovala formulovým vozům, proto na předních příčkách vynikaly hlavně rychlé vozy skupiny E1 (Mitsubishi Lancer, BMW M3, Lotus). Umístění jezdce na 5. a 6. místě bylo na této trati pro tým uspokojující.

reynard_032_f3_namest_2009

Jankov Vršok ve slovenských Bánovcích nad Bebravou tým vynechal kvůli přípravě na závod Pezinská Baba, který se jel v rámci Mistrovství Střední Evropy a Mistrovství Slovenské republiky. Na této velmi rychlé trati, kde se sjelo na 130 závodních vozů se M. Novickému podařilo zajet druhý nejrychlejší čas v sobotu a třetí v neděli.

V polovině června se jel Valašský Klobúk u Vsetína. Na této velmi rozbité trati obsadil Novický v sobotu až 14. místo, když vlivem špatného povrchu upadla spojovací tyč zavěšení a do cíle dojel po podlaze. V neděli pro poruchu převodovky nebodoval.

Další závod se přesunul na Slovensko do Nové Bystrice, kde byl vypsán Kysucko – Oravský pohár. Závod na této trati se jel vůbec poprvé a hned překvapil svými kvalitami - profilem a povrchem, organizací a bezpečností. Týmu se zde dařilo, Michal Novický obsadil 4. místo v sobotu a 3. v neděli absolutně.

nova_bystrica

Nejznámější český kopec Ecce Homo ve Šternberku hostil další závod seriálu KW Berg-Trophy Závodů automobilů do vrchu. M. Novický s formulí Reynard 032 si odnesl pohár za 3. místo sobotního závodu, v neděli pro poruchu nedokončil.

Vrbno pod Pradědem a Lanškoun nepřáli technice, která opět potrápila mechaniky do nočních hodin.

Divácká 13 konaná v polovině září v obci Diváky nedaleko Klobouků u Brna přinesla jen 9. místo M. Novickému v sobotu, v neděli se ozvala stávkující převodovka, stejně jako na posledním závodě sezony ve slovenském Zvolenu na trati Ostrá Lúka.

I přes všechny technické problémy, které provázely jezdce téměř celou sezonu, 5. místo v celkovém hodnocení jezdců bylo výborné.

V týmové trofeji získal tým Kovosteel Novitech Motorsport krásné 2. místo ve složení:

Josef Dohnálek jr. – Citroen Saxo

Petr Pleša – Reynard 09

Radim Firtl – Škoda Felicia Kit Car

Jiří Pražák – Suzuki Swift GTi

Michal Novický – Reynard 032 F3

František Ančík – Reynard 09

vyhlaseni_vysledku_2009

 

2010

Tým obhájil 2. místo z předešlého roku v seriálu závodů automobilů do vrchu LIQUI MOLY BERG CUP 2010. V absolutním hodnocení jezdců má KOVOSTEEL Novitech Motorsport v TOP 20 hned 4 jezdce.

 

2011

V roce 2011 se tým KOVOSTEEL Novitech Motorsport zúčastnil seriálu Mistrovství střední Evropy LIQUI MOLY BERG CUP 2011 v závodech do vrchu a přivezl si pohár, tentokrát Týmovou trofej.

 

2012

V sezoně 2012 vyjel NOVITECH Motorsport na české a slovenské kopce s novou grafikou hlavního partnera – společností REC Group. Tým se účastnil všech závodů šampionátu LIQUI MOLY BERG CUP 2012, v prestižní Týmové trofeji obsadil 3. místo a nejlépe si z týmu vedl jezdec Michal Novický, který se svou formulí Reynard 032 F3 v silné konkurenci obhájil loňské 4. místo v absolutním hodnocení jezdců.

 

2013

 

Novitech Motorsport se v sezóně 2013 zúčastnil v barvách společnosti REC Group vícero motoristických soutěží, jak v Čechách, tak na Slovensku.

V závodech automobilů do vrchu šampionátu Liqui Moly Berg Cup 2013 tým reprezentovali Michal Novický (formule Reynard 032 F3), Radek Krakovič (formule FiKS 09 RK), Aleš Mlejnek (formule Gloria) a Martin Zeman (Mitsubishi Lancer evo VI).

 

 

REC Group Sudoměřice pravidelně startuje i ve vytrvalostních závodech motokár, v roce 2013 se konaly 2 závody, z toho jeden se jel 24 hodin a druhý 12 hodin. V červnové 24-hodinovce Michal Novický hostoval v bratislavském týmu Kart Arena One a skončili po ujetí cca 1.900 kol na 7.místě.

 

Adam Konečný jezdil v barvách REC Group, který se umístil na 5.místě.

 

Tyto vytrvalostní závody probíhají systémem „Le Mans“, kdy je v týmu dán počet jezdců a maximální doba řízení, poté je nutné střídání jezdců.

 

12-hodinový závod se jel v září, za REC Group Sudoměřice startoval Michal Novický spolu s dalšími čtyřmi jezdci, tým si vyjel 7.místo, po technických problémech a udělených penalizacích.

 

Nově se tým věnuje i autoslalomu. Tato disciplína je výbornou přípravou pro jezdce, kteří chtějí dále pokračovat v závodech do vrchu nebo automobilových soutěžích.

Lenka Konečná a Adam Konečný se zúčastnili Mistrovství Slovenska v autoslalomu s Peugeotem 106 rally ve třídě S1-1400ccm. Pro informaci: váha vozu 790kg, obsah motoru 1400ccm, výkon 116 koní při 7.500 ot./min.

 

2014

 

Novitech Motorsport se i v tomto roce zúčastnil více motoristických odvětví. V šampionátu závodů automobilů do vrchu MREC startovali za rakouský tým M.A.D. Racing Power Michal Novický a vacenovský Radek Krakovič. V celkovém pořadí získali 1.místo v Týmové trofeji.
 
Dále se jezdec Michal Novický zúčastnili s Adamem Konečným několika vytrvalostních závodů na motokárách s týmem REC Group, konkrétně 24 hodinovka a 12 hodinovka na Pánově.
 
Nejmladší disciplínou týmu je autoslalom v němž bojovali mezi kuželi s Peugeotem 106 Rally Adam a Lenka Koneční. Zúčastnili se seriálu zóny Střední Evropy (Prešov, Přerov, Zlín, Teesdorf v Rakousku, Kakucs a Hungaroring v Maďarsku.) v kategorii ISPC. Dále odjeli pár závodů Československého Autoslalomu v kategorii S1.
 
2016
 
I tuhle sezonu se tým zúčastnil několika motoristických disciplín. V závodech automobilů do vrchu reprezentovali za tým REC Michal Novický (Reynard 032 F3), Radek Krakovič (FiKS 09 RK), Josef Dohnálek (Citroen C2 S1600), Michal Žáček (Š 125 Historic), Martin Zimák (Citroen Saxo) a Karel Berger (formule Konig) V absolutním pořadí Euro Cupu vyhrál Karel Berger, Michal Novický skončil na 4. místě. Radek Krakovič startoval i v České trofeji kde obsadil 4. místo. V Týmové trofeji se tým umístil na 2. místě.
 
V autoslalomu reprezentovali tým REC Lenka Konečná a Richard Šimoník, zúčastnili se Československého autoslalomu.
 
Dále se tým zúčastnil seriálu vytrvalostních závodů motokár Endurance Karting Series, odjel červnový 24-ti hodinový závod a v září se tým zúčastnil 12-ti hodinového. Získané zkušenosti z motokárových závodů tým aplikoval do nově vybudované motokárové půjčovny v areálu firmy REC Group ve Starém Městě, které dodal motokáry, postavil trať a pomohl se spuštěním půjčovny, kde probíhala letní soutěž o nejrychlejšího jezdce, který měl možnost zúčastnit se s týmem 12-ti hodinového vytrvalostního závodu na Pánově.
 

Velký dík patří obchodním partnerům, spolupracovníkům a mechanikům (Petr Pavka, David a Lukáš Krištofík, František Okáník, Pavel Vaculík), bez nichž by nebylo možné se závodů zúčastnit: REC Group s.r.o., Kovosteel Recycling, s.r.o., Bonega, s.r.o., Stahlgruber obch. spol. s.r.o., Lubstar a.s., Obec Sudoměřice, Racing Tyres, Reklamní studio Strážnice Konečná, JP Engine, soustružnické práce Miloš Hartman, strojařské práce František Petřík, zámečnictví Radek Krakovič, výzkum-vývoj Josef Dohnálek, aerodynamika František Pelikán, kompozitní materiály Michal Rastro, elektronika Lubomír Gajdorus.

 

2017

 

Vrchařská sezona začala prvním dubnovým víkendem v Brně na Masarykově okruhu, testování nové techniky - Ligier JS49, dále akce Den Země 2017 na motokárové trati ve Starém Městě. Postupně byly odjety další závody MČR ZAV České trofeje v Náměšti nad Oslavou, Ústí nad Orlicí, Šternberku, Pezinku, Dobšiné a krátkého Šternberku. Michal Novický se závodním speciálem Ligier JS49 obsadil 3. místo ve třídě E2H-SC-2000 České trofeje, týmový kolega Radek Krakovič s formulí FiKS 09 RK se umístil na 3. místě absolutně České trofeje.

 

 

V šampionátu Československý autoslalom se na Peugeotu 106 Rally umístila Lenka Konečná na 2. místě ve třídě žen, double jezdec Richard Šimoník získal 2. místo ve třídě SP1 sport do 1400 ccm.

 

Na podzim se podařilo otevřít nové Off-road Centrum ve Starém Městě, pro zdokonalování řízení v terénu ať už z řad řidičů nadšenců do off-road vozidel, až po profesionální řidiče záchranných složek.

 

2018

 

V závodech automobilů do vrchu Autoklub Česká trofej 2018 obsadil Michal Novický (Ligier JS49) 3. místo absolutně, Radek Krakovič (Formule FiKS 09 RK) 5. místo v absolutním pořadí (3. ve své třídě E2H-SS-1400). V TOP 10 se umístil na 9. příčce Josef Dohnálek jr. (Citroen Saxo C2 VTS). Fotogalerie ročníku 2018

 

V letošním zimním šampionátu Winter Slalom Cup obsadil Richard Šimoník na Peugeotu 106 Rally pěkné 3. místo absolutně a 1. místo ve své třídě do 1400 ccm.

 

 

2019

 

 

Účast M. Novického na několika vybraných podnicích Mistrovství Evropy závodů automobilů do vrchu. Tým startoval v rakouském Rechbergu, dále na ECCE HOMO ve Šternberku, Dobšinském kopci na Slovensku a v polské Limanowě.

 

V průběhu měsíce května začala oficiální část sezony i pro nejmladšího člena týmu, pětiletého Matěje Krakoviče. Ve své první sezoně dosáhl krásných výsledků, reprezentoval tým v kartingu v České a Slovenské republice i v Rakousku.

 

V Československém autoslalomu obsadil 1. místo v kategorii SP1 s Peugeotem 106 Rally Ondřej Kamas.

2020

"Tak trochu jiná sezona" začala pro sudoměřický sportovní klub poslední květnový víkend testováním na trati v Násedlovicích.

Pro vyzkoušení techniky sportovního prototypu Ligier JS49 po dlouhé zimní přestávce stačilo M. Novickému odjet 3 testovací sobotní jízdy.

První závod se jel až začátkem prázdnin na Vrbenském kopci pod Pradědem. Závody přinesly další úspěchy týmu. Michal Novický v sobotu získal 2. místo a v neděli obsadil 3. příčku ve své třídě E2-SC-2000. V sobotu 3. místo a v neděli už 1. místo vyhrál Radek Krakovič ve třídě E2-SS-1400.

Závodu se zůčastnilo přes 100 jezdců, z nichž byl v absolutním pořadí Michal v sobotu i v neděli 6. a Radek vybojoval v sobotu 16. a v neděli 15. místo. Byl to skvělý závod a do poslední chvíle to bylo těsné v boji o místo na bedně.

 

Druhým závodem "covidové" sezony byl na kopci v Náměšti nad Oslavou. Nadupaný seznam přihlášených v čele s Fracouzem Sebastianem Petitem a kompletní českou špičkou této motoristické disciplíny zaručoval, že se bude jednat o jeden z nejkvalitnějších ročníků z celé historie závodů. Dvoukilometrová trať v sobotním deštivém počasí přinesl Novickému 2. místo ve třídě. Jízda na mokrých gumách “placce” prostě seděla, mazaly se výkonnostní handicapy.

Zato neděle již tak úspěšná nebyla, nezvládnutá zatáčka, která s sebou přinesla ztrátu cca 3 vteřiny Michala posunula až na páté místo.

Radkovi Krakovičovi se dařilo celý víkend. Vyřešil technické problémy, které měl na minulém závodu ve Vrbně a o víkendu si zajistil prvenství ve své třídě.

 

Další měření sil proběhlo na 4 km dlouhém Albrechtickém kopci Laudon se špičkovým povrchem a přinesly 5. místo v absolutním pořadí MČR pro Novického. Ve své třídě „dvoulitrů“ obsadil 2. místo, hned za Petrem Trnkou. Radek Krakovič bohužel závod nedokončil kvůli technickým problémům.

Poslední odjeté závody v Divákách u Hustopečí byly úspěšné pro celý tým. I přes velmi rozbitou trať a sobotní výměnu spojky. Novický v sobotu vybojoval absolutně 6. místo a 2. místo ve třídě. V neděli zajel ještě lepší čas a tím se dostal na 5. místo v absolutním pořadí a udržel si 2. místo ve třídě s časem 1:03:55.

Krakovič se v sobotu i v neděli umístil na 9. absolutním místě a obsadil 1. místo ve své třídě, 1. místo si udržel i v nedělním závodě a se svým časem 1:06:69

 

 

 

 

Banner
Banner

Prezentace

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner